Начало » Медия » Подкаст

Подкаст на Ново Поколение

Подкастингът е нещо като абонамент за вестник. Всичко, което трябва да направите, е да се "абонирате" за подкаст (също, по-долу "Newsfeed" или RSS) и ще получите актуализирано съдържание (в този случай, аудио послание) автоматично!

Противно на общоприетото схващане, и въпреки, че името предполага, че се изисква iPod, всъщност не се нуждаете от iPod, за да се абонирате за подкаст. Всичко, което ви е нужно са компютър, някои програми и интернет връзка. Ето как можете да го направите:


Първа стъпка: Инсталиране на iTunes

iTunes е музикална програма, да, но тя е предназначена също така да получава подкасти. Последната версия на iTunes е налична директно в уеб сайта на Apple. iTunes е безплатна и е достъпна както за Mac, така и за компютър.


Стъпка втора: Абонамент

След това трябва да се абонирате за нашия подкаст. Всичко, което трябва да направите е да щракнете върху една от наличните връзки за подкаст (в полето отляво) и iTunes ще отиде директно на нашия подкаст профил. Ще видите иконката на нашия подкаст, както и списък с последните 10 послания. (Може да изтеглите отделно послание също и от тук.) Кликнете върху "абонамент" бутона, за да се абонирате за подкаста.

За iTunes можете да използвате тази връзка.

Забележка: Не можете да отворите тази връзка във Firefox. За тези, които исползват Firefox, копираайте текста в скобите, стартирайте iTunes, отидете в Advanced->Subscribe to podcast и поставете там текста: (pcast://www.novopokolenie.bg/site/audiopodcast)
За други плейъри можете да използвате тази връзка, или най-десния бутон в нашето меню долу.

 

Стъпка трета: Свали

Веднага, след като успешно сте се абонирали, най-новите послания автоматично ще започнат да се теглят и ще видите предишните 9 записани послания (но в сив цвят). Моля, изчакайте известно време за изтеглянето, тъй като размерът на файла може да е по-голям в зависимост от дължината на проповедта. След като то приключи, можете да започнете да слушате посланието.
Ако искате да изтеглите предишни послания, просто натиснете бутона “вземи" до заглавието.

 

Стъпка четвърта: Синхронизация

Преди синхронизиране с iPod, трябва да сте сигурни, че имате послената версия за iPod, инсталирана на вашия iPod. Посетете страницата на Apple за iPod софтуер, за да го изтеглите. Така вашия на iPod ще може да прехвърля и разбира подкаста и списъка правилно. Следвайте всички дадени указания за актуализиране и инсталиране на софтуера на вашия iPod.
След като сте актуализирали вашия iPod, уверете се, че е включен и посочен в iTunes като източник. Ако iTunes не започне автоматично синхронизиране на подкастовете, отидете в менюто "Файл" и изберете "Update iPod" за ръчно синхронизиране. Новото послание (подкаст) ще бъде показано в "Подкаст" менюто на вашия iPod (Music> Podcasts). Вашият iPod ще помни къде сте спрели да слушате, така че не трябва да превъртате посланието.
Можете да промените вашите предпочитания (начина, по който подкастите се актуализират на вашия iPod) чрез натискане на бутона за "Настройки". Появява се прозорецът за предпочитания на Подкаста - сега натиснете “iPod Preferences" бутона. Можете да изберете да се синхронизират само някои подкастове или да изберете как да се синхронизират (например, може да искате да се синхронизират само послания, които не са прослушани).

 

Честит подкастинг!