Начало » Нашата история

Нашата история

През 1987, няколко години преди падането на комунистическия режим, Бог в сън призовава Пламен Цолов да пастирува ново поколение вярващи, които обещава да му даде.

 

Пламен откликва на небесния призив и през 1989 година, заедно с група от 10 вярващи, основава църква “Ново поколение”.

 

В началото църквата среща голяма съпротива от страна на тогавашната власт. Пламен е бил арестуван, заради вярата си и прекарва известно време в ареста. Въпреки гоненията, църквата продължила да нараства. През последвалите години Пламен получава възможност да учи в Доминиън Колидж в Сиатъл, а по-късно и в Университета Оръл Робъртс в Оклахома - САЩ.

 

През 1991 година той среща бъдещата си съпруга Деби, която е американка. През 1995 година сключват брак и днес заедно пастируват църквата.

 

През 1992 година към църквата е създадено и Библейско Училище за подготовка на лидери. В него са обучени и подготвени стотици студенти, някои от които са действащи пастори, а други служат на Бога в различни области и позиции в обществото и в църквата.

 

През 1996 година, църквата основава първата християнска детска градина с предучилищна подготовка.

 

През годините църква “Ново поколение” е разпозната, като организатор на големи конференции и събития със световно известни лидери. Най-популярното от тези събития става ежегодната конференция “Видение”.

 

Почти всяка година хиляди хора посещават концертите на хваление и поклонение организирани от църква “Ново поколение”. Има издадени много аудио и видео албуми, добре познати в цялата страна.

 

От 2000 година църквата изпраща мисионери и основава нови църкви в някои от по-големите градове на България.

 

През 2015 г. главни пастори на църквата стават Огнян и Ирена Серафимови, които са нейни членове още от основаването й.

 

Днес може да се каже, че църква “Ново поколение” е една от най-влиятелните църкви в България.